Bjorn is hier geweest met vrienden

Bij een tekst op een lantaarnpaal

Workshop Bjorn – Niekée: Keet

Een reactie plaatsen

Keet, 12 jaar, heeft Bjorn magisch gemaakt in deze workshop BIHGMV. Bjorn is helemaal geen mens, maar was hij dat ooit wel? Daar komen verhalen van!
Geweldig, Keet. Dank je wel!

Groetjes van Dianne van Bjorn is hier geweest met vrienden

Lantaarnpaal Bjorn staat ergens in Maastricht. Hij heeft er zelf ‘Bjorn is hier’ opgeschreven. Want midden in de nacht worden de lantaarnpalen wakker. Maar alleen in die straat.
Iemand anders heeft er ‘geweest met vrienden’ opgeschreven. Niemand weet wie. Zelfs Bjorn niet. Hij wil het wel graag weten. Daarom zoekt hij iedere nacht naar het handschrift.
Op een dag zag een mens Bjorn levend. Toen bleven de mensen op zodat ze Bjorn weer zagen leven en toen grepen de mensen Bjorn en een paar andere lantaarnpalen. Ze verbrandden de lantaarnpalen. Maar op het laatste moment haalde iemand Bjorn uit het vuur. Het was degene die ‘geweest met vrienden’ erop heeft geschreven. Want Bjorn en zijn straat waren betoverd:
50 jaar geleden was Bjorn met zijn vrienden aan het spelen op die straat toen hij alleen werd betoverd omdat hij op die straat woont. En de andere bewoners ook. Toen zijn vriend Bjorn weer in leven bracht werden de andere betoverde mensen ook in leven gebracht.
Jaren later wist niemand er iets over. Toen zagen de mensen de lantaarnpaal en iedereen ging er verhalen over maken.

_

Auteur: bjornishiergeweestmetvrienden

'Bjorn is hier geweest met vrienden' is een project dat in 2011 is bedacht en gestart naar aanleiding van een gevonden tekst op een lantaarnpaal en waarbij we zoveel mogelijk schrijvers, dichters, kunstenaars, fotografen, illustrators, striptekenaars enz. willen oproepen om een bijdrage te maken rondom deze lantaarnpaaltekst. Alle bijdragen worden verzameld en gepubliceerd. Zie je dit als een leuke uitdaging, doe dan met ons mee. We bieden geen geld maar een eeuwige plek op het Bjorn is hier geweest met vrienden-blog, met, uiteraard, je naam en de link naar je website. Kijk voor meer informatie op onze blogpagina: Bjorn is hier geweest met vrienden, introductie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.