Bjorn is hier geweest met vrienden

Bij een tekst op een lantaarnpaal

Workshop Bjorn – Niekée: Tess

Een reactie plaatsen

De workshop Bjorn in verband met de opening van de bibliotheek van Niekée, werd goed bezocht, vooral door de kinderen van Agora. Er waren er maar drie die verplicht moesten komen omdat ze zich nergens wilden inschrijven. Haha, dat is pech. Maar de rest had er zin in, waaronder Tess en het was super!

Bjorn is een erg populaire jongen. Ze hebben ook een vriendengroep genaamd: firefly. Ze halen de kwaadste dingen uit in het dorp en op school. Om bij de groep te horen moet je opdrachten uitvoeren en als je de opdrachten niet goed genoeg uitvoerde werd je uit de firefly’s gezet.
Op een dag was Bjorn aan de beurt om een opdracht uit te voeren. Zijn vrienden hadden wat verzonnen. Hij moest op een lantaarnpaal schrijven Bjorn is hier geweest met vrienden.
Thijmen was aan de beurt. Hij moest een opdracht in school doen. Hij moest ’s nachts door de school dwalen. Het was zover, de opdracht van Thijmen moest uitgevoerd worden.
Het was 00.00, officieel nacht. Ze stonden voor het schoolgebouw. Thijmen was aan het twijfelen of hij de opdracht wel wou doen. Toen zei Bjorn: Ik voer je opdracht wel uit. Maar dan moet Thijmen wel uit de fyrefly’s. Dag Thijmen en denk maar niet dat je ooit nog vrienden wordt met ons.
Thijmen liep weg. Nou Bjorn, voer je opdracht uit.
Bjorn ging naar binnen. Alles zwart, het was donker. Ik zie niks.
Patssss!

De politie start een onderzoek. Ze vinden sporen bij school en bij de lantaarnpaal. Want daar heeft hij geschreven: Bjorn is hier geweest met vrienden.
De politie wist genoeg.

Einde

☘️

Oef Tess, wat spannend. Je hebt er een heuse detective van gemaakt. De politie weet misschien genoeg, maar er is nog genoeg raadsel over. Dank je wel!

Groetjes van Dianne van Bjorn is hier geweest met vrienden

_

Auteur: bjornishiergeweestmetvrienden

'Bjorn is hier geweest met vrienden' is een project dat in 2011 is bedacht en gestart naar aanleiding van een gevonden tekst op een lantaarnpaal en waarbij we zoveel mogelijk schrijvers, dichters, kunstenaars, fotografen, illustrators, striptekenaars enz. willen oproepen om een bijdrage te maken rondom deze lantaarnpaaltekst. Alle bijdragen worden verzameld en gepubliceerd. Zie je dit als een leuke uitdaging, doe dan met ons mee. We bieden geen geld maar een eeuwige plek op het Bjorn is hier geweest met vrienden-blog, met, uiteraard, je naam en de link naar je website. Kijk voor meer informatie op onze blogpagina: Bjorn is hier geweest met vrienden, introductie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.