Bjorn is hier geweest met vrienden

Bij een tekst op een lantaarnpaal

Workshop Bjorn – Niekée: Daniel

Een reactie plaatsen

Daniel (13 jaar) heeft goed geluisterd naar het verhaal van Bjorn, maar toch vond hij Bjorn was hier logischer. Dat vind ik ook. Veel logischer dan: is hier geweest. De bedoeling van de workshop is om via je fantasie te achterhalen wie Bjorn is en waarom hij die boodschap achter heeft gelaten. Dan hoef je je niet aan de exacte tekst te houden.

Bjorn was samen met zijn vrienden in de stad. Zijn vrienden waren al in een winkel maar Bjorn was al verder gelopen tot hij bij een bierzaak kwam waar hij en zijn vrienden vaak naar toe komen. Maar dit keer kwamen ze niet.
Bjorn was woest en probeerde het weg te drinken maar dat lukte niet. Hij had daarom te veel gedronken, toen wist hij de weg niet meer en toen hij weer wat minder dronken was schreef hij op een paal Bjorn was hier.
Maar zijn vrienden waren hem niet vergeten alleen hij had ze niet gezien. De volgende dag was hij weer naar de stad gegaan en naar de paal waarop hij had geschreven maar toen hij daar aankwam stond er nog iets bij, namelijk
Bjorn was hier met zijn vrienden. En de volgende dag kwamen zijn vrienden hem opzoeken en alles werd uitgelegd en de vrienden deden nooit meer iets alleen.
 

_

Wat een warm verhaal, Daniel. Wat fijn, zo’n vrienden die Bjorn zo hebben laten weten dat ze er voor elkaar zijn.
Het fantaseren vond je niet zo moeilijk, het schrijven wel. Ik zag dat je last had van je vingers. Maar toch ben je doorgegaan en ik ben er blij mee. Dank je wel!

Groetjes van Dianne van Bjorn is hier geweest met vrienden

_

Auteur: bjornishiergeweestmetvrienden

'Bjorn is hier geweest met vrienden' is een project dat in 2011 is bedacht en gestart naar aanleiding van een gevonden tekst op een lantaarnpaal en waarbij we zoveel mogelijk schrijvers, dichters, kunstenaars, fotografen, illustrators, striptekenaars enz. willen oproepen om een bijdrage te maken rondom deze lantaarnpaaltekst. Alle bijdragen worden verzameld en gepubliceerd. Zie je dit als een leuke uitdaging, doe dan met ons mee. We bieden geen geld maar een eeuwige plek op het Bjorn is hier geweest met vrienden-blog, met, uiteraard, je naam en de link naar je website. Kijk voor meer informatie op onze blogpagina: Bjorn is hier geweest met vrienden, introductie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.