Bjorn is hier geweest met vrienden

Bij een tekst op een lantaarnpaal

Workshop Bjorn – Niekée: Kookai

Een reactie plaatsen

Als je van schrijven houdt, zoals Kookai (12 jaar), is zo’n workshop super. Alleen, als je van schrijven houdt, is zo’n uur veel te kort voor alles wat je wil zeggen en dan komt er zomaar een eind aan en moet het af. Maar open eindes vragen om meer verzinnen en dat is ook fijn!

Op een dag kwam Bjorn in Rome. Hij was samen met zijn vrienden en vriendinnen, daar ben ik dus er een van. We gingen met zijn allen op vakantie. Op een dag gingen we naar het Colosseum, daar was een ouderwets paardengevecht. Er waren te weinig ervaren mensen die op het paard gingen dus er moest nog een vrijwilliger uit het publiek. Niemand wou op het paard vechten, echt helemaal niemand wou. Na heel lang wachten had de presentator gezegd Ik kies wel iemand uit.
Iedereen was super bang dat hij of zij werd gekozen. Na een minuut stilte werd er toch iemand gekozen, Bjorn.
Hij moest naar voren komen. Eerst werd hem uitgelegd hoe het moest, hoe het werkt enz. Hij had ook helemaal paarden ervaring. Zijn vrienden waren bang dat hij dood zou gaan maar hij had er alsnog veel vertrouwen in.
Het gevecht was begonnen. Het was heel spannend. Hij was bijna geraakt.
Het gevecht was zwaar en hij leefde nog. Hij ging terug naar zijn vrienden en die gingen mee naar hun appartement. Daar gingen ze nog een paar biertjes drinken. Toen ze alle biertjes op hadden gingen ze naar bed.
Toen was iedereen wakker, behalve Bjorn, dachten ze. Toen het al half 1 was gingen ze kijken bij zijn kamer. Hij was weg, hij was nergens meer te bekennen. het raam was ingetrapt dus ook helemaal kapot.
Na twee weken goed gezocht te hebben konden ze hem nergens vinden. Ze gingen naar de politie, hem als vermist op geven. De politie wou niet helpen dus ze moesten het alleen doen. Ze hadden posters en tekeningen opgehangen in de hoop hem te kunnen vinden maar helaas niks. Toen zijn vrienden weer thuis waren kregen ze een telefoontje, anoniem, dat Bjorn was gevonden in een schuur in Maastricht. Ze gingen er meteen naartoe naar het adres wat ze gekregen hadden maar er was niemand te bekennen. Na een uur wachten was iemand er klaar mee en trapte de deur in. Daar stond een hele grote lantaarnpaal waarop stond “Bjorn is hier geweest met vrienden”. Ze dachten: Echt, wat is hier gebeurd?
Ze hadden alles doorgezocht maar niks. Toen ze bij de laatste kist waren wilden ze hem optillen maar de kist was heel zwaar en het lukte niet. Toen ze met zijn allen de deksel open zouden gaan maken lukte het…

Tjee, Kookai, je hebt er wel iets heel spannends van gemaakt en nu wordt het raadsel nog groter dan het al is! Hoe komt Bjorn van Rome in Maastricht en wat is er gebeurd? Als je nog meer tijd had gehad, hadden we het misschien geweten. Dank je wel!

Groetjes van Dianne van Bjorn is hier geweest met vrienden

_

Advertenties

Auteur: bjornishiergeweestmetvrienden

'Bjorn is hier geweest met vrienden' is een project dat in 2011 is bedacht en gestart naar aanleiding van een gevonden tekst op een lantaarnpaal en waarbij we zoveel mogelijk schrijvers, dichters, kunstenaars, fotografen, illustrators, striptekenaars enz. willen oproepen om een bijdrage te maken rondom deze lantaarnpaaltekst. Alle bijdragen worden verzameld en gepubliceerd. Zie je dit als een leuke uitdaging, doe dan met ons mee. We bieden geen geld maar een eeuwige plek op het Bjorn is hier geweest met vrienden-blog, met, uiteraard, je naam en de link naar je website. Kijk voor meer informatie op onze blogpagina: Bjorn is hier geweest met vrienden, introductie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.