Bjorn is hier geweest met vrienden

Bij een tekst op een lantaarnpaal

Workshop Bjorn – Niekée: Jasmijn

Een reactie plaatsen

Vorige week vertelden we hier dat D. naar school ging om workshops te geven over BIHGMV. Dat is inmiddels gebeurd en het was heel erg leuk. We gaan beginnen met het plaatsen van de workshopverhalen. En we beginnen met Jasmijn.

Bjorn is een jongen van 14 jaar. hij woonde in een buitenwijk van maastricht. hij zat in de 3e van de havo.
op een dag ging hij met zijn vrienden de stad in. het was 7 uur ’s avonds. ze hadden net een ijsje gehad en besloten een spelletje te doen. truth or dare werd het.
Bjorn had 5 vrienden. omstebeurt deden ze dingen en vertelden ze de waarheid. na een tijdje kreeg Bjorn de opdracht om “Bjorn is hier” op een lantarenpaal te schrijven. zo gezegd zo gedaan.
jaren verstreken en de vriendengroep groeide langzaam uit elkaar. na het eindexamen ging Bjorn ergens anders studeren. toen een vriend dat hoorde besloot hij terug te gaan naar de lantarenpaal. omdat Bjorn nu niet meer in de stad woonde besloot hij voor de lol “er geweest” achter te schrijven.
weer een paar jaren verstreken toen weer een andere vriend de tekst zag staan. hij besloot er “met vrienden” achter te zetten.

Bjorn kwam jaren later weer terug naar maastricht.
hij kwam zijn tekst tegen + de andere teksten van zijn vrienden en besloot ze weer op te zoeken.

☘️

Dank je wel, Jasmijn voor dit mooie verhaal over vriendschap!
Groetjes van Dianne van Bjorn is hier geweest met vrienden

IJsje Jasmijn

_

Auteur: bjornishiergeweestmetvrienden

'Bjorn is hier geweest met vrienden' is een project dat in 2011 is bedacht en gestart naar aanleiding van een gevonden tekst op een lantaarnpaal en waarbij we zoveel mogelijk schrijvers, dichters, kunstenaars, fotografen, illustrators, striptekenaars enz. willen oproepen om een bijdrage te maken rondom deze lantaarnpaaltekst. Alle bijdragen worden verzameld en gepubliceerd. Zie je dit als een leuke uitdaging, doe dan met ons mee. We bieden geen geld maar een eeuwige plek op het Bjorn is hier geweest met vrienden-blog, met, uiteraard, je naam en de link naar je website. Kijk voor meer informatie op onze blogpagina: Bjorn is hier geweest met vrienden, introductie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.