Bjorn is hier geweest met vrienden

Bij een tekst op een lantaarnpaal

Workshop Bjorn – Niekée: Jarek

Een reactie plaatsen

Ook Jarek, 15 jaar, deed mee aan de Bjorn-workshop. De bibliotheek op Niekée, Roermond, werd geopend door niemand minder dan Abdelkader Benali en wat deed hij dat geweldig! In het kader van de opening werden workshops gegeven en “Bjorn” was daar een van.

Bjorn ging een dag helemaal alleen naar Breda en ging zitten op een bankje op het plein waar hij een paar uur bleef zitten.
Er liep een groepje mensen een paar keer langs. De eerste keer toen ze langs liepen keken ze hem raar aan en begonnen over hem te roddelen. De tweede keer gooiden ze een papiertje naar hem. De derde keer scholden ze hem uit. Als maar door. Het werd steeds erger.
De groep mensen liep naar Bjorn toe en begonnen hem te duwen. Bjorn wou weg lopen maar dat lukte niet. Ze hielden hem tegen. Ze gaven hem een stift en zeiden: Doe wat met je stomme kutkop en hij begon het verhaal dat hij had beleefd op een positieve manier en hij schreef in het laatste bericht dat het zijn vrienden waren.
 

Een eenzaam verhaal, Jarek, en je tekening drukt dat ook nog eens heel goed uit. Zo krijgt het begrip vrienden een hele andere lading: vrienden hoeven geen vrienden te zijn, ook al worden die pestkoppen zo genoemd. Ik ben er stil van. Dank je wel voor je verhaal!

Groetjes van Dianne van Bjorn is hier geweest met vrienden

Auteur: bjornishiergeweestmetvrienden

'Bjorn is hier geweest met vrienden' is een project dat in 2011 is bedacht en gestart naar aanleiding van een gevonden tekst op een lantaarnpaal en waarbij we zoveel mogelijk schrijvers, dichters, kunstenaars, fotografen, illustrators, striptekenaars enz. willen oproepen om een bijdrage te maken rondom deze lantaarnpaaltekst. Alle bijdragen worden verzameld en gepubliceerd. Zie je dit als een leuke uitdaging, doe dan met ons mee. We bieden geen geld maar een eeuwige plek op het Bjorn is hier geweest met vrienden-blog, met, uiteraard, je naam en de link naar je website. Kijk voor meer informatie op onze blogpagina: Bjorn is hier geweest met vrienden, introductie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.