Bjorn is hier geweest met vrienden

Bij een tekst op een lantaarnpaal

Creditcard en e-mail

Een reactie plaatsen

Dat is ook wat, Bjorn kon niet meer bij zijn mail. Toen hij wilde inloggen, had hij ineens ouderlijk toezicht nodig. Zijn geboortedatum bleek 31 december 2011, de opstart van dit blog, en dat is te jong voor een eigen e-mailadres, vond de mailprovider die kinderen als Bjorn wil beschermen. Er kan wel van alles op zo’n mail binnen komen. Stel dat hij op dubieuze sites terecht kwam of koopziek zou worden met de creditcard van zijn ouders. En er zijn overigens nog meer reële gevaren waar je als ouder niet aan wilt denken: vrienden, bijvoorbeeld.

D. wilde in eerste instantie wel als Bjorns moeder fungeren, maar dan moest ze als ouderlijk bewijs 0,50 eurocent overmaken met haar creditcard, die ze niet had. Ze probeerde het zonder creditcard. Ze liet haar identiteit en telefoonnummer achter om achter de schermen te raken, maar het bleef te ingewikkeld voor Bjorn, daar zijn geboortedatum muurvast in het systeem zat geklonken.

What the F*?, vroeg hij aan J., de vinder van de lantaarnpaal: Ik ben nu zeven? Dat strookt ook niet met de werkelijkheid! Als ik veertien was in die tijd, ben ik nu ruimschoots volwassen!
Maar volwassen of niet, Bjorn heeft ook geen creditcard.
D. verloor haar geduld, ze had wel wat beters te doen dan Bjorn een alibi verstrekken. Je zoekt het maar uit, zei ze. Eens wordt je achttien! Maar dat bleek gemakkelijk gezegd, want de mailprovider zou Bjorns adres in 2019 verwijderen met alle kopij-mail erbij. Dan was hij nog lang geen 18!
Er zat dus niks anders op: Bjorn heeft een nieuw e-mailadres. Gelukkig is zijn geboortedatum onzichtbaar: Stel dat zijn vrienden erachter komen dat hij nu 57 is!

bjornishiergeweestmetvrienden@outlook.com

 

Auteur: bjornishiergeweestmetvrienden

'Bjorn is hier geweest met vrienden' is een project dat in 2011 is bedacht en gestart naar aanleiding van een gevonden tekst op een lantaarnpaal en waarbij we zoveel mogelijk schrijvers, dichters, kunstenaars, fotografen, illustrators, striptekenaars enz. willen oproepen om een bijdrage te maken rondom deze lantaarnpaaltekst. Alle bijdragen worden verzameld en gepubliceerd. Zie je dit als een leuke uitdaging, doe dan met ons mee. We bieden geen geld maar een eeuwige plek op het Bjorn is hier geweest met vrienden-blog, met, uiteraard, je naam en de link naar je website. Kijk voor meer informatie op onze blogpagina: Bjorn is hier geweest met vrienden, introductie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.