Bjorn is hier geweest met vrienden

Bij een tekst op een lantaarnpaal

Vragen: Soli

Een reactie plaatsen

Ja, hij is hier geweest. Dat zal ik niet ontkennen. Die vrienden van hem ook. Maar hielden zich achteraf. Ik heb haar opgesloten. Met die staalblauwe ogen van hem voorzag ik problemen. Ik begrijp niet waarom u daar na jaren nog om komt vragen. Vanwege die lantaarnpaal voor de deur? Als ik er iets mee te maken had, had ik die tekst toch eraf geschuurd? Hij is ook bij de buren geweest, heeft u daar ook gevraagd?
U wilt haar spreken? Dat zal niet gaan. Ze is er niet. Bovendien heeft ze hem niet gezien. Bij de buren hetzelfde, alle dochters zijn achter slot en grendel gezet. We hadden geen trek in een uittocht van dochters.
Heeft u zelf dochters? Dan weet u dat ze bewaakt moeten worden als het hoogste goed. Zeker voor flierefluiters als Bjorn en zijn vrienden. Ik zou zeggen, spoor die vrienden op in plaats van ons lastig te vallen. Het kan me niet schelen waar hij is, zolang hij maar niet hier is.
U vindt het raar dat ook alle dochters uit deze straat weg zijn? Ik vind dat niet raar. U bent beroepshalve geïnteresseerd in die jongens, maar garandeert u ook de veiligheid van onze dochters? Nee? U hebt vast nog iets beters te doen. Mag ik u dan nu verzoeken om weg te gaan?
Wij geven geen antwoorden en ook met een huiszoekingsbevel zult u niets aantreffen. U denkt toch niet dat u hier sporen zult vinden? Wie zegt dat u geen bondgenoot bent van Bjorn? Ook bij de politie zitten die blauwogige grijpgraaiers. Voordat je het weet zijn onze dochters spreekwoordelijk geboeid en zitten ze voor de rest van hun leven vast. Die gedachte maakt mij angstig. Ik heb er alles aan gedaan om dat te voorkomen. U komt nergens achter met uw zogenaamde slimmigheidjes.
Die Bjorn dacht ook dat hij slim was, slimmer dan zijn domme vrienden. Maar u ziet wel waar hem dat gebracht heeft. Of waar het u gebracht heeft. Neem die lantaarnpaal maar mee naar het bureau.
Nee, ik roep geen vragen op. Vraagt u zich maar eens af waarom u die paal niet meeneemt. Omdat hij telkens weer aangroeit, daarom.

 
  2015 Dianne Soli

Foto: Jo Hendriks

Foto: Jo Hendriks

Auteur: bjornishiergeweestmetvrienden

'Bjorn is hier geweest met vrienden' is een project dat in 2011 is bedacht en gestart naar aanleiding van een gevonden tekst op een lantaarnpaal en waarbij we zoveel mogelijk schrijvers, dichters, kunstenaars, fotografen, illustrators, striptekenaars enz. willen oproepen om een bijdrage te maken rondom deze lantaarnpaaltekst. Alle bijdragen worden verzameld en gepubliceerd. Zie je dit als een leuke uitdaging, doe dan met ons mee. We bieden geen geld maar een eeuwige plek op het Bjorn is hier geweest met vrienden-blog, met, uiteraard, je naam en de link naar je website. Kijk voor meer informatie op onze blogpagina: Bjorn is hier geweest met vrienden, introductie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.