Bjorn is hier geweest met vrienden

Bij een tekst op een lantaarnpaal

Bjorn ook daar geweest: Jo Hendriks

1 reactie

 
New Orleans/Maastricht
Van onze verslaggevers

Bij een routineonderzoek van oude webcambeelden heeft de afdeling International Crime van de State Police van Louisiana sporen gevonden van een verblijf in 2006 van de wereldwijd gezochte Bjorn.

Weliswaar is de van oorsprong Maastrichtse crimineel niet zelf te zien op de beelden, maar toch twijfelt de directeur van de afdeling, Captain J. Damoiseaux, er niet aan een belangrijke link te hebben aangetoond tussen de Nederlander en de uit New Orleans afkomstigeKnipsel misdaadjournaliste Adèle Blanc-Sec. ABS, zoals ze in de U.S. genoemd wordt, is verschillende keren als getuige voor de rechter moeten verschijnen in verband met grootschalige corruptieschandalen bij de wederopbouw na de orkaan Katrina. Ze beriep zich daarbij steeds op haar zwijgrecht als journaliste. Volgens de aanklager echter heeft ze in haar artikelen voor de Gumbo Journal bewust misleidende informatie gepubliceerd om zo de daadwerkelijk bij de in de miljarden lopende corruptieaffaire betrokken personen buiten schot te houden. Bjorn zou een van die betrokkenen zijn.

Een door de autoriteiten uitgegeven bewerking van de foto

Een door de autoriteiten uitgegeven bewerking van de foto

De beelden tonen ABS op een hoek van de beroemde uitgaansstraat Bourbon Street.
In haar hand houdt ze een blad papier met daarop de tekst: Bjorn is hier geweest met vrienden. In het Nederlands. Verder is er op de foto geen mens te zien, maar dat is niet vreemd gezien de tijd en het regenachtige weer.
‘Vergeet ook niet,’ zegt Captain Damoiseaux, ‘dat er zo kort na Katrina nog niet veel animo was voor het uitgaansleven in New Orleans.’
‘Volgens mij is er met de foto geknoeid,’ beweert ABS. ‘Ik kom zelden in Bourbon Street. Daarvoor heb ik het veel te druk. En zeker niet op regenachtige avonden en alleen!’

Bron: De Volkkrant, 20-08-2011

Met dank aan Jo Hendriks

Auteur: bjornishiergeweestmetvrienden

'Bjorn is hier geweest met vrienden' is een project dat in 2011 is bedacht en gestart naar aanleiding van een gevonden tekst op een lantaarnpaal en waarbij we zoveel mogelijk schrijvers, dichters, kunstenaars, fotografen, illustrators, striptekenaars enz. willen oproepen om een bijdrage te maken rondom deze lantaarnpaaltekst. Alle bijdragen worden verzameld en gepubliceerd. Zie je dit als een leuke uitdaging, doe dan met ons mee. We bieden geen geld maar een eeuwige plek op het Bjorn is hier geweest met vrienden-blog, met, uiteraard, je naam en de link naar je website. Kijk voor meer informatie op onze blogpagina: Bjorn is hier geweest met vrienden, introductie.

One thought on “Bjorn ook daar geweest: Jo Hendriks

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.