Bjorn is hier geweest met vrienden

Bij een tekst op een lantaarnpaal

Och Bjorn, jongen toch…

Een reactie plaatsen

Op een dag stond er een tekst op een lantaarnpaal:
bjorn is hier geweest met vrienden.

Jo maakte er een foto van en nodigde via Facebook uit om iets met deze tekst te doen. Daar kwam leuke respons op. Inmiddels heeft ‘bjorn’ een blog en een eigen Facebookpagina en hebben we al meerdere enthousiaste bijdragen mogen ontvangen en geplaatst.
De tekst, die watervast met zwarte stift is geschreven, lijkt vooralsnog een raadsel. Want hoe langer je er naar kijkt, des te vreemder de tekst. Het lijkt alsof sommige woorden apart zijn geschreven. Logischer zou ook zijn geweest: bjorn was hier, maar dat staat er niet. Maar hij is er wel geweest. Met vrienden. Als Bjorn de tekst zelf heeft geschreven.

Misschien wil de tekst wel iets aan ons bewijzen. Het bewijs dat Bjorn hier is geweest met vrienden? Dat weten we helemaal niet. En misschien is het woord ‘bewijs’ er wel in verborgen, net zoals:

theorie termijn vreemd inherent heroïsme verdwenen vermist ergernis

gevonden geweer vordering heersen weten vergeten heresie bevrijden

boeten gesmeerd ontheemd bestorming wetsovertreding onwettigheden

roversbende innen sterven hedonisme verwoestingen borstwering

gewetensvrijheid mentor broers rentenieren tennis

Vergezocht? Misschien.
Maar wonderlijk aan dit alles is, als je alle letters van ‘bjorn is hier geweest met vrienden’, gebruikt, je dit te lezen krijgt:

trotseer | n | geheim | en | bewijs | vinder.

Zo, hoe raadselachtiger willen we het nog hebben? Bjorn is inspiratie! En zolang Bjorn zich niet meldt, zullen we moeten doorgaan met ontraadselen. Er zit niets anders op, vriend en vijand van Bjorn.

Maar nu het volgende: we zijn bijna door onze, nog voorradige, ‘bjorns’ heen, vandaar dat het ook een tijd stil was op het blog. We willen natuurlijk niet dat hij  een vroegtijdige dood sterft. We vragen daarom aan jullie, kunstenaars, fotografen, illustratoren, striptekenaars, dichters, schrijvers (m/v) en alle andere enthousiastelingen die vorm willen geven aan de lantaarnpaaltekst: ‘bjorn is hier geweest met vrienden’ om mee te doen aan deze uitdaging. Want zeg nou zelf, zo’n origineel blog rondom een zin zie je zelden of nooit.

Meer info vind je hier:
Op het blog kun je al een aantal fijne bijdragen zien.

We bieden geen vergoeding, maar een eervolle plek op dit blog, alwaar je je ook kunt aanmelden (zonder je aangeboden bijdrage daar al volledig ‘weg te geven’) in de reactieruimte van onze pagina , via Facebook of via mail.

Je krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.

Voel je vrij om dit onder de aandacht wil brengen van jouw vrienden. Misschien ken je mensen die er graag voor in zijn om vorm te geven aan de lantaarnpaaltekst: bjorn is hier geweest met vrienden.
Laat het ze weten en laat het ons weten. Geef Bjorn een flinke zet vooruit.

Like Bjorn op Facebook, hij kan het goed gebruiken.

Hartelijke groet, Jo Hendriks en Dianne Soli

© Bjorn is hier geweest met vrienden, foto: Jo Hendriks

Auteur: bjornishiergeweestmetvrienden

'Bjorn is hier geweest met vrienden' is een project dat in 2011 is bedacht en gestart naar aanleiding van een gevonden tekst op een lantaarnpaal en waarbij we zoveel mogelijk schrijvers, dichters, kunstenaars, fotografen, illustrators, striptekenaars enz. willen oproepen om een bijdrage te maken rondom deze lantaarnpaaltekst. Alle bijdragen worden verzameld en gepubliceerd. Zie je dit als een leuke uitdaging, doe dan met ons mee. We bieden geen geld maar een eeuwige plek op het Bjorn is hier geweest met vrienden-blog, met, uiteraard, je naam en de link naar je website. Kijk voor meer informatie op onze blogpagina: Bjorn is hier geweest met vrienden, introductie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.