Bjorn is hier geweest met vrienden

Bij een tekst op een lantaarnpaal

Bjorn is hier geweest met vrienden: Barbara Jansma

1 reactie

We hebben de hele avond overlegd of we naar hem toe moesten of juist niet. Soms moet je iets voor iemand doen, en soms moet je uit liefde doen of je er niet bent om iemand zelf te laten. Niemand wist wat je dan moet doen. We hebben gepraat en ook geschreeuwd en Bjorn was er niet om te zeggen wat hij wilde, dus we riepen allemaal maar wat. Heel precies weet ik het niet meer maar zoiets. De onmacht. We trokken toen veel samen op, waren vrienden en Bjorn was speciaal. Hij was ontzettend serieus en poëtisch en ik hield van die gesprekken waarin alles leek te kantelen.
Er was die dag dat er iets in de lucht hing, een te lange winter of een te lange jeugd, en we hadden het over alle dingen van het leven, de leuke en de moeilijke, en hij ging vroeg weg die avond. De volgende keer kwam hij niet opdagen. We wilden naar hem toe maar uiteindelijk deden we dat niet. Vanwege dat met rust laten. Later hebben we die tag gezet. Voor hem. Toen we het wisten.

bjorn lantaarnpaal qr code kl.

Met dank aan Barbara Jansma

Auteur: bjornishiergeweestmetvrienden

'Bjorn is hier geweest met vrienden' is een project dat in 2011 is bedacht en gestart naar aanleiding van een gevonden tekst op een lantaarnpaal en waarbij we zoveel mogelijk schrijvers, dichters, kunstenaars, fotografen, illustrators, striptekenaars enz. willen oproepen om een bijdrage te maken rondom deze lantaarnpaaltekst. Alle bijdragen worden verzameld en gepubliceerd. Zie je dit als een leuke uitdaging, doe dan met ons mee. We bieden geen geld maar een eeuwige plek op het Bjorn is hier geweest met vrienden-blog, met, uiteraard, je naam en de link naar je website. Kijk voor meer informatie op onze blogpagina: Bjorn is hier geweest met vrienden, introductie.

One thought on “Bjorn is hier geweest met vrienden: Barbara Jansma

  1. De tweede natuur van Bjorn is zijn afwezigheid en dat is zo beklemmend!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.