Bjorn is hier geweest met vrienden

Bij een tekst op een lantaarnpaal

Bjorn is hier geweest met vrienden: Assyke

Een reactie plaatsen

Bjorn is hier geweest met vrienden tekst

Het was toch niet te geloven!
Voor de tiende keer die avond ging de bel. Ook nu besloot ze niet open te doen.
Vanachter de versleten vitrages gluurde ze naar beneden. Dat was lastig. Wie daar aan de deur stond zou pas zichtbaar zijn als hij het op zou geven en weg zou gaan en dan zag ze hem of haar op de rug. Ook nu zou een lantaarn van onschatbare waarde zijn geweest.
Een leven lang had ze doorgebracht in niet weten. Die onwetendheid was haar schild, haar vertrouwde beschermheer tegen de wildernis buiten de voordeur.
Maar vanavond… had ze het gevoel dat haar beschermheer zich tegen haar keerde.
De bel ging nog een keer en nog een keer en nog een keer. Er liep niemand weg en er was geen rug die haar opzadelde met een raadsel. Ze liep langzaam achteruit en liet zich vallen op de enige fauteuil die in de kamer stond. De stoel stond dicht bij het raam zodat het leven niet helemaal aan haar voorbij hoefde te gaan.
In het donker tastte ze naar de rozenkrans… ze tastte mis en vond hem niet. Hij moest gevallen zijn toen de bel voor de eerste keer ging.
Ze had beslist geen slecht geweten, maar ze moest toegeven verschrikkelijk geschrokken te zijn van dat vreemde en plotselinge geluid.
Had ze niet altijd al geweten dat het op een dag zou gebeuren.
Dat de bel zou gaan?
 

Met dank aan Assyke

 
 

Auteur: bjornishiergeweestmetvrienden

'Bjorn is hier geweest met vrienden' is een project dat in 2011 is bedacht en gestart naar aanleiding van een gevonden tekst op een lantaarnpaal en waarbij we zoveel mogelijk schrijvers, dichters, kunstenaars, fotografen, illustrators, striptekenaars enz. willen oproepen om een bijdrage te maken rondom deze lantaarnpaaltekst. Alle bijdragen worden verzameld en gepubliceerd. Zie je dit als een leuke uitdaging, doe dan met ons mee. We bieden geen geld maar een eeuwige plek op het Bjorn is hier geweest met vrienden-blog, met, uiteraard, je naam en de link naar je website. Kijk voor meer informatie op onze blogpagina: Bjorn is hier geweest met vrienden, introductie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.